ELİF ÖZKARA- ARALIK-OCAK AYI ETKİNLİKLERİMİZ

 Projemiz kapsamında canlı dersimiz de Kış Mevsiminin özellikleri ile ilgili sohbet ettik. Soru- cevap tekniğini kullanarak aklımıza takılan soruları cevaplandırdık. Ardından Kış mevsimi ile ilgili hikayemizi okuduk. 


Uzaktan eğitim kapsamında yaptığımız canlı dersimizde öğrenciler daha önce öğrendikleri dil gelişimlerini destekleyen 'Kardan Adam' tekerlemesini söyledi.


Öğrenciler dört duyularına da hitap eden Kardan Adam Duyusal Etkinlik çalışmasını gerçekleştirdi. Etkinlik için kimisi traş köpüğü, kimisi sıvı sabun kimisi de krem şanti kullandı.


Kış mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri araştırıp öğrenen öğrencilerim 'Kış Meyve ve Sebzelerinin Tanıtımını yaptı.


Öğrencilerim Kış Temalı Yeni Yıl Kartı hazırladı. 


Konumuz turuncu renkti. Öğrenciler El Ele 1 kitabındaki Tshirte desen çizmek için turuncu rengi kullanarak Turuncu Renkli Kış meyvesi desenleri çizdiler. Ardından çizdikleri desenleri canlı derste birbirlerine anlattılar. (Müfredata Entegrasyon)


Kış Meyvelerini Kullanarak Doğal Meyve Suyu yaptık. :)


Öğrencilerim Matematik Etkinliği ile ilgili olarak karton bardakları kardan adama dönüştürerek harika bir eğitici oyuncak ortaya çıkardılar. Kış temalı bu etkinlikle öğrenciler rakamlarla ilgili ilişkilendirme oyununu hem oynadılar hem de rakamları öğrenmiş oldular. 



Boraks ile Kar Kristali Oluşturma deneyimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerle etkinlik öncesi Kar Kristalinin oluşumunu, her birinin benzersiz olup olmadığını, kristalleri neden gözle göremediğimizi, ne ile görebileceğimizi sorguladık. Araştırdık ve cevapları bulduk. Boraks maddesini inceledik. Bu deneyi nasıl yapacağımızı öğrendik. Ortaya çıkan sonuçları büyüteçlerimizle inceledik. Hem çok şey öğrendik hem de çok eğlendik.



Kardan adamlı isim farkındalığı çalışmamız. Öğrencilerin isimlerini dairelerin içine yazdık. Sesler öğrenciler tarafından incelendi. A ve E seslerinin olup olmadığına varsa kaç tane olduklarına baktık. Küçük kasları çalıştırdık. Bol kazanımlı bir etkinlik oldu :)













Yorumlar