ELİF ÖZKARA-MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

 Eba dan İlkbahar isimli hikayemizi dinleyip İlkbahar Yappoz oyununu oynadık. Hem İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğrendik. hem de çok eğlendik. (Müfredata entegrayon)


Okulumuzun bahçesine çıkarak doğayı gözlemledik. Gözlemlerimiz sonucunda ağaçların tomurcuklanıp çiçek açtığını, kır çiçeklerinin toprağın yüzeyine çıkıp açmaya başladığını gördük. Kuş cıvıltılarını dinledik. Uçuşan kelebekleri izledik ve bahçenin uygun yerine sarımsak tohumlarımızı ektik. İlkbaharın gelişiyle doğanın yeniden canlandığını hayretle izledik.


İlkbaharın gelişiyle sınıfımıza tohumlar (elma, portakal, limon çekirdeği, maydonoz, fasulye ve sarımsak tohumları) getirdik. Boyutlarını, renk, şekil ve kokularını inceledik. Grupladık. Tohumların Yolculuğu isimli hikayeyi okuyup üzerine sohbet ettik. Ardından Tohum Toplarımızı hazırlayıp doğayla buluşturmak üzere kurumaya bıraktık.


Soru-cevap tekniğini kullanarak İlkbahar Mevsimi ile ilgili sohbet gerçekleştirdik.

https://www.youtube.com/watch?v=umCdp0d1p-8

Ünlü ressamlardan 'Van Goghu' tanıdık. 'Çicek Açan Badem Ağacı' isimli eserini inceledik. Bu eserin Hangi mevsime hitap ettiği, bu resmi yaparken ressamın neler düşünmüş olabileceği, bu resme başka nelerin eklenebileceği ile ilgili beyin fırtınası yaptık. Ardından Bizlerde Çiçek Açan Badem Ağacı isimli Sanat etkinliğimizi tamamlayarak çalışmamızı sonlandırdık.



Yorumlar