ELİF ÖZKARA-NİSAN AYI ETKİNLİKLERİMİZ

 Öğrenciler 'İlkbahar Şarkısını' rol oynama tekniği ile dramatize ettiler. Çok eğlendiler. :)) (Türkçe-Dil Etkinliği)

https://www.youtube.com/watch?v=62PnEprxObg&t=5s

Konsantrasyonumuzu arttırmak ve dikkatimizi güçlendirmek amacıyla İlkbahar konulu Mandala çalışması (Sanat etkinliği) yaptık. Sabırla çalışmasını yapan öğrencilerim ortaya tablo gibi bir ürün çıkardı.


İlkbahar Çiçekli Matematik Etkinliği ...
Öğrenciler kaç çiçek olduğuna dair tahminde bulundu. Gerçek sonuç ile tahminlerini karşılaştırıp gerçek sonuca en fazla yaklaşan öğrenciyi buldular.

Çimlendirme çalışması isimli fen etkinliğimizi tamamladık. :) Öncelikle limon ve portakal çekirdeklerini çıkardık. Hızlı çimlenmesi için dikkatlice kabuklarından ayırıp biraz nemlendirdiğimiz peçeteye koyup bir kutunun içinde karanlık bir yerde sakladık. Gün gün gözlemledik. Sabırla bekledik ve bir gün tohumların çimlendiğini gördük. Heyecanla çimlenen tohumları bardaktaki toprağın içine ektik. Nisan ayında Doğanın canlanması ile birlikte tohumlarımız da canlandı. Şimdi hedefimiz onları fidana dönüştürüp yaz aylarında okul bahçemize dikmek.:)

İlkbahar çiçeklerimiz isimli matematik ve fen etkinliğimiz ...:)
Önce yeşilin nasıl oluştuğu deneyini yaptık ve renk karışımlarını öğrendik. Sarı ve maviyi karıştırıp yeşil elde ettikten sonra çiçeklerin üzerinde yazan sayı kadar parmak baskısı ile çiçeklerimizin dallarına yapraklar yaptık. Son olarak çiçeklerimizi rengarenk bahara uygun boyayarak çalışmamızı tamamladık.



Cram web 2 aracını kullanarak İlkbahar Temalı Toplama işlemi etkinliği yaptık. Hem öğrendik hem eğlendik.








Yorumlar