Kayıtlar

Mayıs, 2021 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ÖĞRENCİ SON TEST ÇALIŞMASI

Resim
 

"WORD WALL" "Yaz Mevsimini Tanıyoruz" Adlı oyunumuz

Resim
 Öğrencilerimle birlikte tasarladığımız oyunu oynadık. Yaz mevsiminin özellikleri hakkında bilgi sahibi olduk. Eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardık.
Resim
Okul öncesi yaştaki çocuklar çevresel konularda   hassas ve ilgililer. Öğretmen ve ebeveyn olarak bizim görevimiz ise onların bu ilgilerini kullanarak, daha kaliteli bir eğitim ortamı sunmak. Bunu nasıl yapabiliriz? Öncelikle kavramları öğretmekle başlayıp, sonrasında çocukların doğrudan  gözlem yapabilecekleri uygulamalar geliştirebiliriz.  Öğrencilerimizle Çevre Kirliliği üzerine okuduğumuz   kitap sonrasında bahçe gezisi yaptı çevrenin kirliliği ilk önce en yakınımızdan başlar okul bahçemiz ve evimizin bahçesi bu konuda neler yapabileceğimizi konuştuk.  

ELİF ÖZKARA-MEDYA OKURYAZARLIĞI ETKİNLİĞİMİZ

Resim
 

ELİF ÖZKARA-MAYIS AYI ETKİNLİKLERİMİZ

Resim
  Canlı derste öğrencilerle Eba dan Çevremizi koruyalım isimli videoyu izledik. Video sonrası Soru-cevap yöntemi ile aklımıza takılan soruları sorup düşündük (Çevremizi kirliliğinin sebepleri nelerdir?, çevremiz kirlenirse ne olur canlılar nasıl etkilenir?, çevremizi temiz tutmak için neler yapmalıyız? gibi) ve cevapları bulmaya çalıştık. Öğrencilerim 'Gelecek bizim ellerimizde' diyerek doğanın korunması adına toplumda bir farkındalık oluşturmak için bulundukları yerde doğaya atılan çöpleri toplama etkinliği yaptı.

ELİF ÖZKARA-23 NİSAN (ORTAK ÜRÜNE KATKIMIZ)

Resim
Öğrencim 23 Nisan Ortak Ürün çalışması için  bize düşen bölümü söyledi. https://www.youtube.com/watch?v=I7itwxfP8JI

ELİF ÖZKARA-NİSAN AYI ETKİNLİKLERİMİZ

Resim
  Öğrenciler 'İlkbahar Şarkısını' rol oynama tekniği ile dramatize ettiler. Çok eğlendiler. :)) (Türkçe-Dil Etkinliği) https://www.youtube.com/watch?v=62PnEprxObg&t=5s Konsantrasyonumuzu arttırmak ve dikkatimizi güçlendirmek amacıyla İlkbahar konulu Mandala çalışması (Sanat etkinliği) yaptık. Sabırla çalışmasını yapan öğrencilerim ortaya tablo gibi bir ürün çıkardı. İlkbahar Çiçekli Matematik Etkinliği ... Öğrenciler kaç çiçek olduğuna dair tahminde bulundu. Gerçek sonuç ile tahminlerini karşılaştırıp gerçek sonuca en fazla yaklaşan öğrenciyi buldular. Çimlendirme çalışması isimli fen etkinliğimizi tamamladık. :) Öncelikle limon ve portakal çekirdeklerini çıkardık. Hızlı çimlenmesi için dikkatlice kabuklarından ayırıp biraz nemlendirdiğimiz peçeteye koyup bir kutunun içinde karanlık bir yerde sakladık. Gün gün gözlemledik. Sabırla bekledik ve bir gün tohumların çimlendiğini gördük. Heyecanla çimlenen tohumları bardaktaki toprağın içine ektik. Nisan ayında Doğanın canlanması

ELİF ÖZKARA- DÜNYA SU GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Resim
  Dünya Su Gününü öğrencilerimizle kutladık. Etkili farkındalık oluşturan çok güzel bir program oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

ELİF ÖZKARA-AĞACIN GELİŞİM AŞAMALARI (ORTAK ÜRÜN - TAKIM ÇALIŞMASI)

Resim
Ağacın Büyüme aşamaları olarak biz de doğal materyaller kullanıp ağacın kökleri ile ilgili bir çalışma yaparak ortak ürüne katkı sağladık.

ELİF ÖZKARA-ORMAN HAFTASI ETKİNLİKKLERİ

Resim
  Orman Haftası kapsamında ağaçlarından öneminden bahsedip Çam fidelerimizi okulumuzun bahçesine diktik https://youtu.be/w6PoH7haydU

ELİF ÖZKARA-MART AYI ETKİNLİKLERİMİZ

Resim
  Eba dan İlkbahar isimli hikayemizi dinleyip İlkbahar Yappoz oyununu oynadık. Hem İlkbahar mevsiminin özelliklerini öğrendik. hem de çok eğlendik. (Müfredata entegrayon) Okulumuzun bahçesine çıkarak doğayı gözlemledik. Gözlemlerimiz sonucunda ağaçların tomurcuklanıp çiçek açtığını, kır çiçeklerinin toprağın yüzeyine çıkıp açmaya başladığını gördük. Kuş cıvıltılarını dinledik. Uçuşan kelebekleri izledik ve bahçenin uygun yerine sarımsak tohumlarımızı ektik. İlkbaharın gelişiyle doğanın yeniden canlandığını hayretle izledik. İlkbaharın gelişiyle sınıfımıza tohumlar (elma, portakal, limon çekirdeği, maydonoz, fasulye ve sarımsak tohumları) getirdik. Boyutlarını, renk, şekil ve kokularını inceledik. Grupladık. Tohumların Yolculuğu isimli hikayeyi okuyup üzerine sohbet ettik. Ardından Tohum Toplarımızı hazırlayıp doğayla buluşturmak üzere kurumaya bıraktık. Soru-cevap tekniğini kullanarak İlkbahar Mevsimi ile ilgili sohbet gerçekleştirdik. https://www.youtube.com/watch?v=umCdp0d1p-8 Ünlü r

ELİF ÖZKARA-GÜVENLİ İNTERNET ETKİNLİĞİ

Resim
 

ELİF ÖZKARA-ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİMİZ

Resim
  İklim değişikliği üzerine sohbet edip 'Toprak Ana' masalımızı dinledik. Sonaray hocamıza bu güzel etkinlikten ötürü çok teşekkür ederiz. ❤🙏 Ebadan öğrencilerle 'Geri Dönüşüm' konulu videomuzu izledik. Atık neye denir. Neler atık olarak adlandırılır. Atıklar niçin ayrılır vb soruları soru-cevap yöntemi ile bulduk. Bu konuyu anlamamızda video görselleri çok etkili oldu. Daha sonra öğrencilerle bu konuda ne yapabileceğimizi düşündük ve mevsim geçişlerini hayali olarak fotoğraflandırabileceğimiz bir fotoğraf makinesi yapmaya karar verdik. Atıkları kullanarak güzel bir fotoğraf makinesi yaptık. Etkinlik sonunda da kendini fotoğrafçı gibi hayal eden öğrencilerim bahçeye çıkıp bir fotoğrafçı edasıyla drama tekniğini kullanarak manzaranın fotoğrafını çektiler Projemiz kapsamında kullanılmayan eskimiş çorapları atmak yerine kardan adama dönüştürerek, geri dönüşüm ve atıklar konusuna dikkat çektik.

ELİF ÖZKARA- ARALIK-OCAK AYI ETKİNLİKLERİMİZ

Resim
  Projemiz kapsamında canlı dersimiz de Kış Mevsiminin özellikleri ile ilgili sohbet ettik. Soru- cevap tekniğini kullanarak aklımıza takılan soruları cevaplandırdık. Ardından Kış mevsimi ile ilgili hikayemizi okuduk.  Uzaktan eğitim kapsamında yaptığımız canlı dersimizde öğrenciler daha önce öğrendikleri dil gelişimlerini destekleyen 'Kardan Adam' tekerlemesini söyledi. https://youtu.be/ZiOZRXwBpMA Öğrenciler dört duyularına da hitap eden Kardan Adam Duyusal Etkinlik çalışmasını gerçekleştirdi. Etkinlik için kimisi traş köpüğü, kimisi sıvı sabun kimisi de krem şanti kullandı. https://youtu.be/wLLnnqIaVn0 Kış mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri araştırıp öğrenen öğrencilerim 'Kış Meyve ve Sebzelerinin Tanıtımını yaptı. https://youtu.be/QUMLq4cGzGY Öğrencilerim Kış Temalı Yeni Yıl Kartı hazırladı.  Konumuz turuncu renkti. Öğrenciler El Ele 1 kitabındaki Tshirte desen çizmek için turuncu rengi kullanarak Turuncu Renkli Kış meyvesi desenleri çizdiler. Ardından çizdikleri des

ELİF ÖZKARA-PROJE TAKVİMİMİZ (İŞ BİRLİKÇİ ÇALIŞMA)

Resim
 

ELİF ÖZKARA-ÖĞRETMEN TANIŞMA WEBİNARI

Resim
 

ELİF ÖZKARA-SONBAHAR ÇALIŞMALARI

Resim
  Öğrencilerim sınıfa kendi topladıkları yaprakları sınıfa getirerek rehberliğimde Sonbahar Mevsimine özgü Yaprak Baskısı çalışması yaptılar. https://youtu.be/Yp8SaaIfXZ4 Öğrencilerimin her aşamasında aktif rol oynadıkları 'Sonbahar Ağacı' konulu çalışmamız. Daha önceden öğrendiğimiz 'Sonbahar Şarkısı eşliğinde öğrenciler boyayıp zemini oluşturdular. Zeminin üzerine üçgen yapraklar çizip kestiler ve ağacın dallarına yapıştırdılar. Harika bir çalışma oldu. https://youtu.be/IpsZQQm5wcQ Projemiz kapsamında son kez Sonbahar etkinliği olarak 'Sonbahara Hoşçakal' dedik. Canlı görüşmemizde daha önce öğrendiğimiz Sonbahar şarkısını söyledik. Görüşme sonrası topladığımız yaprakları renk, şekil ve boyutlarına göre inceleyip benzerlik ve farklılıklarını bulduk. Sıralama ve gruplama çalışması yaptık. Son olarak Yaprak Koleksiyonu isimli sanat etkinliği ile çalışmamızı sonlandırdık. https://youtu.be/BHmGqL4H6S4

ELİF ÖZKARA-KELİME BULUTU ÇALIŞMAMIZ

Resim
 

ELİF ÖZKARA- VELİ İZİN DİLEKÇELERİ HAZIR

Resim
 

ELİF ÖZKARA-PROJE BAŞI ÖĞRENCİ ANKETİ

Resim
 

ELİF ÖZKARA-PROJE VE PROJE ORTAKLARI TANITIM VİDEOMUZ

Resim
https://www.youtube.com/watch?v=CZ3MdkpU1JI  

ELİF ÖZKARA-PROJE LOGO VE AFİŞ ÇALIŞMAMIZ

Resim
 
Resim
  HİKAYE SAATİ Projemiz kapsamında ele alınan 'Çevre Kirliliği ' konusu  hakkında çocuklarla yapılan çalışmalar öncesinde sınıf ortamı öğrenciler okula gelmeden önce hazırlandı , atıklarla oluşturulan sınıf ortamı öncelikle çocukların dikkatini çekti , tüm çocukların fikirleri alınarak , neler olduğu farklılıklar , konuşuldu. Çocuklar atıkların geri dönüşüme atılması gerektiği sonucu çıktığında 'Atıkları Ayrıştırıyorum oyunu oynandı.  Oyun sonrasında çocuklara 'Bir Plastik Şişenin Yolculuğu' kitabı okundu .

Okul öncesinde Doğa Eğitimi-Dr. Burcu Çabuk

Resim
 22 Mayıs tarihinde Dr. Burcu Çabuk Hocamızla gerçekleştirdiğimiz doğa eğitimi-Gülsün KANSU OÇAK-Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulu
Resim
  ÖĞRETMEN WEBİNARI  22 Mayıs 2021 tarihinde 4 ayrı eTwinning Projesinin oluşturduğu 'Okul Öncesinde Doğa Eğitimi 'Konulu Webinarı Ankara Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Burcu ÇABUK Hocamız verdi. 100 'e yakın öğretmenin katıldığı eğitim çok verimli geçti. Eğitime katılan tüm öğretmenlere teşekkür ediyoruz.
Resim
Çevre Kirliliğine Karşı sesimizi "Bu Dünya Bizim Yarınımız" sloganıyla duyurduk.  
Resim
Çevre Kirliliği ile ilgili "Quiver" adlı programda çalışma yaptık,atık kağıtlar ve kumaşlardan bir dünya modeli tasarladık. "Bu dünya Bizim Yarınımız" Sloganımız ile okulumuzda çevre kirliliğine dikkat çekerek bir rond gerçekleştirdik.  

Iklim degisikligi konulu masalimiz

Resim
 

Medya okuryazarligi ve biz

Resim